top of page

Anxietatea Dentară: 10 Moduri De A Gestiona Teama De Stomatolog


Teama de dentist

Teama de stomatolog, cunoscută și sub denumirea de frică dentară, anxietate dentară sau fobie dentară, este o problemă comună pentru mulți oameni. Am văzut-o de nenumărate ori în practica mea și, din păcate, poate fi greu să găsesc sfaturi amănunțite despre cum să o rezolvi. Cu toate acestea, este posibil să depășiți aceste temeri, implementând câteva sfaturi simple.


Cea mai rea parte a anxietății dentare este că, în consecință, adesea transformă o frică irațională într-o experiență cu adevărat problematică. Multe cabinete stomatologice își iau timp să ia în considerare nevoile unui pacient anxios atunci când au ocazia.


Dar evitarea situațiilor dentare poate duce la o multitudine de probleme de sănătate orală și generală. Ca o problemă suplimentară, repararea problemelor dentare scăpate de sub control este mult mai costisitoare decât îngrijirea preventivă pe termen lung.

Încercați strategiile de mai jos pentru a prelua din nou controlul asupra sănătății dentare fără teamă:


  1. Găsiți dentistul potrivit - dentistul potrivit poate face toată diferența. Vă veți simți mai confortabil și mai încrezător în ceea ce privește îngrijirea pe care o primiți.

  2. Descoperă cauza temerilor tale - frica se învață adesea prin experiență sau prin memorie. Identificarea surselor fobiei tale dentare te poate ajuta să faci pași proactivi pentru a-ți depăși frica de stomatolog.

  3. Vorbiți cu medicul dentist și explicați-vă sentimentele, apoi lucrați împreună pentru a vă face vizita cât mai relaxată posibil;

  4. Încercați tehnici de respirație și relaxare – acestea vă pot ajuta să vă calmați nervii și să vă distrageți atenția;

  5. Luați căștile cu dvs. și ascultați muzică, aceasta va acționa ca o distragere a atenției și va îndepărta atenția de la orice zgomote care vă fac anxios;

  6. Fiți de acord cu medicul dentist asupra unui semnal pe care îl veți da dacă vă simțiți copleșit sau doriți ca tratamentul să se oprească din orice motiv;

  7. Aduceți un prieten - cereți unui prieten sau membru al familiei să vi se alăture în timpul întâlnirii. Indiferent dacă doriți ca persoana să aștepte în hol în timpul programării sau în cameră cu dvs., a avea o persoană care vă sprijină în apropiere vă poate ajuta să vă simțiți mai în siguranță și mai relaxat.

  8. Înțelegeți că procedurile dentare s-au îmbunătățit foarte mult - înainte de a face pași concreți pentru a vizita cabinetul stomatologului pentru a vă ajuta să vă depășiți frica, este important să înțelegeți că procedurile stomatologice s-au îmbunătățit foarte mult în ultimii ani. S-au dus vremurile burghielor medievale și ale acelor mari de anestezie.

  9. Încadrați procedurile dentare în termeni simplii - dacă vă temeți de vizita unui stomatolog sau de o anumită procedură, încadrați-o în termeni simpli. Încadrarea este o tehnică comportamentală care vă poate ajuta să modelați modul în care gândiți și simțiți despre situații specifice, făcându-le să pară banale. Dacă vă este frică de curățarea dinților, o puteți reformula astfel: „Aceasta este o procedură rapidă, care este la fel ca spălatul pe dinți”. Lucrul cu unități mai mici și mai ușor de gestionat vă poate ajuta să depășiți orice temeri.

  10. Recompensează-te pentru vizitele pozitive - după o întâlnire, recompensează-te cu ceva ce îți dorești să cumperi sau făcând ceva distractiv. Acest lucru vă poate ajuta să asociați vizitele la stomatologie cu recompense în loc de frică.



Dentist prietenos

Concluzie


Dacă ești una dintre multele persoane care se confruntă cu anxietatea dentară, este important să înțelegi că există o mulțime de modalități de a o depăși.. Este esențial să găsiți medicul stomatolog potrivit care vă înțelege nevoile și vă face să vă simțiți confortabil. Amintiți-vă că grijă de sănătatea orală este importantă pentru bunăstarea dumneavoastră generală. Dacă vă confruntați cu anxietatea dentară, nu lăsați-o să vă împiedice să obțineți îngrijirea de care aveți nevoie. Faceți primul pas spre depășirea fricii găsind astăzi un profesionist stomatologic de încredere la LuDent.

תגובות


bottom of page